Blog

Airsoft

Airsoft Oyuncuları İçin Temel Bilgiler

blog-airsoftoyunculariicintemelbilgileri

Airsoft Oynayanların Bilmesi Gerekenler

Airsoft savaş veya bir çatışma simülasyonudur. Bu oyun dünya çapında oldukça ilgi duyulan bir oyundur. Oyuna başlayanlar oyunun bağımlısı olur. Henüz başlamayanlar ise eğer oyun hakkında fikirleri varsa kesinlikle bir an önce başlamak ister.

Airsoft Oyunu

Airsoft oyunu dünyada oldukça yaygın bir oyundur. Airsoft ilk olarak 1970’ li yıllarda Japonya’da ortaya çıkmıştır. Daha sonra kendinden çokça bahsettirerek tüm dünyada oynanmaya başlamıştır. Oyunda kullanılan silahlar gerçek silahlara oldukça benzese de asla gerçek değildir. Airsoft oyunu doğada oynanan bir çatışma oyunudur. Oyunda askeri üniformalar yelekler, telsizler, miğfer, eldiven ve diğer teçhizatlar kullanılır. Oyunun temeli gerçeklik üzerine kuruludur.

Oyun içerisinde bazı kurallar vardır. Bunlar;

  • Oyuna başlamadan önce mutlaka seyirciler ve oyundan çıkanlar için boş bir alan belirlenmelidir.
  • Oyun için mutlaka koruyucu gözlük takılmalıdır. Gözlük takmayan ya da oyun esnasında gözlüğünü çıkaranlar oyundan diskalifiye edilir.
  • Oyun hakemin başlama düdüğüyle başlar ve bitiş düdüğü ile biter.
  • Oyun belirli bir senaryo üzerine kuruludur, oyunda bu senaryo uygulanır.
  • Oyun alanına giriş ve çıkış yapılmaz. Oyundan çıkan kesinlikle tekrardan oyun alanına giremez.
  • Hakem kararlarına itiraz edilmez.
  • Silahlar asla oyun alanı dışına doğrultulamaz. Hiçbir canlıya zarar verilemez.
  • Oyun esnasında kavga çıkarsa kavgayı çıkartan kişi oyundan atılır.

Airsoft oynayanların bilmesi gerekenler bunlarla sınırlı değildir. Oyun oldukça keyifli ve son derece eğlencelidir. Bu nedenle bu oyun günümüzde fazlaca tercih edilir hale gelmiştir.

Airsoft Oynanacak Alanlar

Airsoft oyunu aslında bir nevi doğa sporudur. Burada hem eğlenir hem de enerjinizi atarsınız. Airsoft oynayanların bilmesi gerekenler arasında oyunun nerede oynandığına dair bilgi sahibi olması da vardır. Bu oyunların oynanması için özel poligonlar ve özel olarak tasarlanmış hedef tahtaları vardır. Kapalı alanlarda oynanması pek tavsiye edilmese de bunun için gerekli tedbirleri alınmış Airsoft a özel alanları bulunmalıdır.

Airsoft oyunu 18 yaşından küçüklere pek uygun olmadığından 18 yaşından küçüklerin oynaması yasaktır. Oyun esnasında zarar görmemeniz kurallara uymanız ve gerekli güvenlik tedbirleri almanız şarttır. Bundan sonra oyunun doyasıya keyfini sürebilirsiniz.

0
0
×