Blog

Airsoft

Airsoft Mermisi Acıtır Mı? Tehlikeli Midir?

blog-airsoftmermisiacitirmi

Airsoft Mermisi Acıtır Mı?

Airsoft son derece keyifli askeri bir çatışma simülasyonu oyunudur. Yapı itibariyle paintball’a benzer ancak paintball’dan daha farklıdır. Yurtdışında oldukça yaygın olan bu oyun Türkiye’de de giderek yaygınlaşmaktadır. Öncelikle bir takım oyunudur ve doğada oynanır.  Doğa da çözülebilen özel mermilerle atış yapılan silahlarla oynanır. Bu oyunu oynamak isteyenlerin aklındaki soru olan airsoft mermisi acıtır mı? soruları akılları kurcalıyor. Uzaktan atışlarla yapılırsa fazla can acıtmaz ancak üniformanız ve koruyucular olmadan yakın mesafeden atış yapılırsa canınız acıyabilir.

Airsoft Oyunu Hakkında Bilgi

Oyun oldukça zevkli bir askeri simülasyon oyunudur. Doğada oynandığından sizin için muhteşem bir aktivite olur. Oyun paintball’a benzetilse de paintball’dan oldukça farklıdır. Oyun son derece ciddi bir şekilde oynanır. Tıpkı gerçeğe benzer silahlar, özel mermileri, üniformaları, telsizleri, yelekleri ve koruyucu gözlük kullanarak oynanır. Bunları giymeniz zorunludur. Ayrıca bu oyun için özel silahlarda alabilirsiniz. Bu silahları temin edebileceğiniz mağazalar bulunmakta olup internet sitelerinden de bulabilirsiniz.

Airsoft silahları, tüfekleri ve diğer ekipmanları temin ettikten sonra bu silahları kullanmak için doğada çözünebilen 6 milimlik plastik boncuklar mermi olarak kullanılır. Bu mermileri kullanırken giyeceğiniz özel kıyafetler ve kullanacağınız gözlük sayesinde acıyı hissetmezsiniz. Ancak kıyafet kullanmadan çıplak tene gelen mermi ve gözlük olmadan gözünüze gelen mermi canınızı ciddi derecede acıtabilir. Bu nedenle mutlaka oyun için gerekli ekipmanları kullanmanız sizin için faydalı olacaktır.

Airsoft Oyunu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Airsoft bir simülasyon oyunu olup, çatışarak doğada oynanır.
  • Oyun için sizlere uygun bir senaryo verilir ve bu senaryoya göre oynamanız istenir. Senaryo dışına çıkamazsınız.
  • Hararetli bir oyun olduğundan kendinizi bu oyuna oldukça kaptırabilirsiniz. Bu nedenle oyun için hazırlanan özel kıyafetleri ve koruyucu gözlükleri kullanmanız gerekir.
  • Oyun bir hakem tarafından yönetilir ve hakem kararlarına itiraz edemezsiniz.
  • Oyun esnasında kafanıza göre oyundan çıkıp tekrar oyuna dahil olamazsınız.
  • Oyun takımlar halinde oynanır, takımınızda bir kaptan ve onun bir yardımcısını belirlemeniz gerekir.
  • Kesinlikle doğaya ya da canlılara rastgele ateş edemezsiniz.
0
0
×