Blog

Airsoft

Airsoft’da Silah Kullanımı

blog-airsoftdasilahkullanimi

Airsoft silah kullanımı

Airsoft bir çatışma oyunu olup oldukça zevkli bir oyun ve keyifli aktivitedir. Arkadaşlarınızla birlikte hafta sonlarınızı değerlendirmek için doğada oynanan bu oyunu tercihi edebilirsiniz. Profesyonel üniformalar ve ekipmanlarla oynandığından adeta gerçeğe yakındır. Airsoft oyununda kullanılan silahlar gerçek askeri silahlara benzeyen oyuncak silahlarla oynanır.  Airsoft silah kullanımı bu oyunda önemlidir.

Airsoft Silahları

Airsoft silah kullanımı için öncelikle hangi silahı tercih edeceğinizi belirleyin. Mesela bu oyuna henüz yeni başlamışsanız çok pahalı bir airsoft silahı almanıza gerek yoktur. Öncelikle maliyeti o kadar yüksek olmayan oyuncaklarla bu oyuna başlayabilirsiniz.

Airsoft silah çeşitleri

  • AK-47 ve AK-74 Serisi: Türkiye’de de dünyada da en çok satılan silah modelidir.
  • G36: Bu oyun için çok fazla seçilen bir oyuncak airsoft silah modeli değildir. Ancak kullanımı açısından iyi bir seçimdir.
  • MP5: M4 ya da M16 modelleri dışında modifiyeye çok uygun değildir.
  • M4 ve M16 Serisi: Çok fazla modifiye seçeneğine sahiptir. Bu neden oyunu oynayanlar arasında fazlaca popülerdir.

Airsoft Oyunu

Airsoft oyunu oldukça gerçekçi bir oyundur. Bu gerçekliği sonuna kadar yaşamanız için her türlü koşul sağlanır. Katı kuralları vardır. Oyun sırasında bu kurallar dışına çıkmanız mümkün değildir. Özellikle oyun esnasında hiçbir şekilde oyundan çıkamazsınız veya sonradan oyuna dahil olamazsınız. Kullandığınız silahlar gerçeğe oldukça yakındır. Ancak kesinlikle gerçek değildir. Yine de Airsoft silah kullanımı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Oyuna yeni başladıysanız kesinlik çok fazla özelliğe sahip pahalı silahlar satın almayın. Başlangıçta daha uygun silahlar tercih etmelisiniz. Böylece silahınız zarar gördüğünde verdiğiniz para içinde fazla üzülmezsiniz. Oyunda kullanılan silahların içine biyolojik açıdan çözülen boncuk mermiler kullanılır. Oyun içerisine 18 yaşından küçük bireyler kabul edilmez ve silahlar keyfi olarak etrafa atış yapılmaz. Oyunu iki kişi olarak takımlar oluşturarak da oynayabilirsiniz. Tabi kalabalık bir oyun grubu size daha fazla zevk verebilir.

Airsoft oyunu önceleri yurtdışında fazlaca yaygınken günümüzde ülkemizde de giderek yaygınlaşmıştır. Hatta oyunun kıyafet ve ekipmanlarını satan mağazalar açılmıştır. Oyun oldukça keyifli olduğundan sizler için eğlenceli bir tercih olabilir.

0
0
×