Blog

Airsoft

Airsoft Hakkında Teknik Bilgiler

blog-airsofthakkindateknikbilgiler

Her oyununa dair teknik bilgiler ve detaylar olduğu gibi, airsoft’a dair de bilmeniz gereken teknik bilgiler söz konusudur. Komplike senaryoları, silah ve ekipmanları ile bu bağımlılık yapan büyülü dünyaya adım attıysanız; mosfet, li-po pil, fps gibi kavramları ve ne işe yaradıklarınızı da öğrenmeniz gerekir. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda en çok merak edilenleri sizler için şöyle listeledik:

AEG (Auto Electric Gun)

Gerçekçi dış görünümleri, tam otamatik ve elektrikli çalışma prensipleri ile yaygın olarak tercih edilen silah modelidir. AEG, auto electric gun’ın kısaltmasıdır.

BB (Bulleted Breech)

Çatışma ve savaş simülasyon oyunu airsoft’ta kullanılan silahlar, mühimmat olarak 6 mm’lik, doğada çözülebilen plastik boncuk mermi yani “Bulleted Breech” in kısaltması BB’leri kullanır. BB’ler anlaştığınız firma tarafından standart pakette 400 adet olarak oyun öncesi size teslim edilir. Yedek BB almak isterseniz firmadan uygun bir ücret karşılığında satın alabilirsiniz.

Li-Po Piller

Li-Po (Lithium Polimer) piller, sadece airsoft oyuncaklarının değil; günlük hayatımızda kullandığımız pek çok elektronik aletin çağ atlamasını sağlamıştır. İçinde yer alan kimyasallar sayesinde çok küçük alanlara sığabilecek çok yüksek güçleri iletmeleri yaygın olarak tercih edilme sebeplerinden birisidir. Hafif ve esnek yapıları ile AEG’lerin içerisine rahatlıkla sığabilen bu pillerin yüksek akımları sayesinde eşsiz bir performansa sahip olabilirsiniz.

Nikel-Metal Hidrit Piller

Li-Po pillere kıyasla bu pillerin yapısı biraz daha karmaşıktır. Birçok kimyasal bileşiğin bir araya gelmesiyle oluşur ve enerji depolama kapasitesi de oldukça fazladır. Pilleri tam boşaltmadan şarj etmek, bellek etkisi olarak adlandırılan durumun ortaya çıkmasına neden olur. Yani, bu pilleri tam boşaltmadan şarj ederseniz tam kapasiteyle kullanamayacağınız anlamına gelir. Yüksek güçte elektrik verebildikleri için fotoğraf makinesi gibi cihazlarda da kullanılabilmektedir.

Mosfet

Elektronik devrelerde daha çok güç çeken/ileten kısımlarında kullanılan mosfet, “Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor” un kısaltması olarak bilinmektedir. Özellikle elektrikli çalışan AEG silahlarında pillerin, tetiğin, dişlilerin ve motorun sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar ve üstün koruması ile parçaların ömrünü uzatır. Mosfet hakkında daha geniş bilgilere yer verdiğimiz “Mosfet Nedir? Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hop-Up

Hop-up, Airsoft silahlarında kullanılan doğada çözünebilen plastik boncuk mermi BB’nin, havada ilerlerken kendi etrafında dönmesini sağlayan ve AEG’lerin menzili arttıran bu mekanizmaya verilen isimdir.

Joule

İngiliz Fizikçi James Prescott Joule’un soyadını taşıyan joule’u bir iş veya enerji birimi olarak tanımlayabiliriz. Bir Newton‘luk bir kuvvetin, bir cismi kuvvet doğrultusunda bir metre hareket ettirmesiyle yapılan işe eşittir. Airsoft ekipmanlarının üzerinde FPS birimi yerine joule birimi ile karşılaşabilirsiniz. 1 joule, yumuşak dokunuz olan gözünüzü delecek bir güce sahiptir. Özellikle AEG silahlarınızı seçerken birimlere dikkat etmenizi ve yetkili kişiden bilgi almanızı öneririz.

Bu yazımızda, okuyucularımız tarafından en çok merak edilen teknik kavramlara ve bu kavramların kullanım alanlarına değindik. Airsoft oyunu hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmak isterseniz diğer airsoft hakkındaki diğer konu başlıklarımıza da göz atabilirsiniz.

0
0
×