Blog

Airsoft

Airsoft Hakkında Sıkça Sorulanlar

blog-airsofthakkindasikcasorulansorular

1. Airsoft nedir?

Airsoft veya diğer adıyla airsoft gun oyunu, bir çatışma ve savaş simülasyon oyunudur. Gerçeğe yakın silahlar ve senaryolar ile oynanan heyecan dolu bir açık hava etkinliğidir. Airsoft’un tarihçesi, gelişimi ve diğer detayları için ilgili blog yazımıza göz atabilirsiniz.

2. Airsoft nasıl oynanır?

Airsoft en az iki oyuncu veya takımlar halinde şehir merkezinden uzak, dağlık ve ormanlık alanlarda, oyundaki rolünüz doğrultusunda kullandığınız airsoft silahları ile oynanır.

3. Airsoft kaç kişi ile oynanır?

Airsoft oyununu oynamak için en 2 oyuncu olması yeterlidir. Ancak savaş ve çatışma oyunu olduğunu unutmayarak kalabalık gruplar halinde oynandığında daha eğlenceli bir aktivite olduğunu söylebiliriz. Bazı oyun dernekleri ve kuruşlarına katılarak 25 ile 100 kişilik takımlarla birlikte de oynabilirsiniz.

4. Airsoft nerede oynanır?

Gerçeğe yakın ekipman ve kıyafet kullanımının söz konusu olduğu bu oyun sivil halktan uzak, dağlık veya ormanlık alanlarda, boş binalarda oynanabilir. Birçok şehirde airsoft oyunu için elverişli sahaya sahip firmalar bulabilirsiniz. Bu firmalar arasında en eğlenceli olanlarından bir tanesi de; Avrasya Paintball & Airsoft’tur.

5. Airsoft oynamak için yaş sınırı var mı?

Airsoft silahlarının da gerçeğe yakın üretilmesi ve fiziksel tahribatlara sebep olabileceği için de satışı 18 yaşın altındaki bireylere yasaktır. Airsoft oyununu oynayabilmek ve airsoft silahlarından birine sahip olabilmeniz için 18 yaş veya üzerinde olmanız zorunludur.

6. Airsoft oyun kuralları nelerdir?

Savaş simülasyon oyunu olan airsoft’ta kullanılan ekipmanlar ve oyunun oynanış biçimi sebebiyle özellikle güvenlikle ilgili katı kuralları bulunmaktadır. Hem kendi güvenliğiniz hem de diğer takım oyuncuların güvenliği için önemli olan kuralları derlediğimiz “Airsoft Oyun Kuralları” yazımıza oyun öncesinde göz atmanızı tavsiye ederiz.

7. Airsoft silahları nelerdir?

Oynamak istediğiniz role, beklentilerinize göre bulabileceğiniz pek çok silah oyuncağı bulabilirsiniz. Airsoft silahları elektrikle çalışan AEG’ler, kurmalı ve gazlı silah modellerinden oluşmaktadır. Silahlar ve özellikleri hakkında detaylı bilgi verdiğimiz yazımızı mutlaka incelemenizi öneririz.

8. Airsoft senaryoları nelerdir?

Paintball’da da olduğu gibi airsoft’ta da birçok senaryo yer alır. Senaryolar; oyuncu sayısına ve sahanın kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Airsoft oyununda genellikle tercih edilen başlıca senaryolar şunlardır; Bayrak Kapmaca, Son Adam, Ölüm Oyunu ve Milsim senaryoları.

9. Airsoft fiyatları nedir?

Standart bir airsoft oyun paketinde yer alan ekipman, kıyafet, saha girişi ve 400 adet merminin fiyatı 50 Türk Lirası’dır. Farklı paket seçenekleri ve gruplara özel indirimler hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

10. Airsoft ve Paintball arasındaki fark nedir?

Airsoft oyununu, paintball’dan ayıran en önemli fark oyunun çok daha gerçekçi olmasıdır. Paintball oynarken giyilen naylon kıyafetler yerine, airsoft oyununda esnek gerçek askeri kamuflaj tarzı kıyafetler giyilir. Kullanılan ekipman ve mühimmatlarda farklılık göstermektedir.

0
0
×